9
September

Open Monumentendag

Verhalen van de bewoners van Fort bij Vechten

 

Vanuit het Waterliniemuseum worden er op Open Monumentendag op 9 september diverse voorstellingen gegeven op het fort. Hierin worden de verhalen verteld van 3 bewoners van Fort bij Vechten: Soldaat Geert Been, Fortwachter Willem Willemse en Wasvrouw Marie Bakker (fictief). Deze verhalen worden verteld om 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

7
Oktober

HRFST Festival

Diepe bassen, Donkere bieren

Zodra de dagen korter worden, begin je het te voelen…  De herfst komt eraan! De tijd waarin de bladeren vallen, lange mouwen weer uit de kast mogen en de periode dat donkere bieren gebrouwen worden. Maar niet voordat je genoten hebt van die heerlijke laatste nazomer zonnestralen in combinatie met de diepste bassen, donkere bieren en het lekkerste soulfood. Op HRFST komt het allemaal samen.

21 en 22
Oktober

Vormgevers in Hout

Jaarlijkse houtexpositie op Fort bij Vechten

‘Vormgevers in Hout’ is de jaarlijks terugkerende houtexpositie op Fort bij Vechten. De expositie wordt elk jaar in het derde weekend van oktober gehouden. Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be-of verwerken presenteren hun werk. Het is een evenement dat elk jaar vele bezoekers trekt. Fort bij Vechten is een van de grootste forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie en doet tegenwoordig dienst als een sfeervol cultureel en culinair centrum, dat sterk tot de verbeelding spreekt door de atmosfeer van de oude gebouwen en het bosachtige terrein rond het Fort. Je kunt er heerlijk dolen door de booggangen van de kazerne of wandelen over het terrein.

28
Oktober

33PlusParty

Het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers!

 

33PlusParty (voorheen 40PlusParty) is een Utrechts initiatief van Mattheus Bleijenberg van Dixo Balthazar. Het is het gezelligste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers van Nederland. Met muziek van de jaren 70 tot aan de modernste dansbare platen uit de huidige top 40. Op de mooiste monumentale locaties, waaronder Fort Vechten in Bunnik. De DJ’s werken samen met verschillende artiesten zoals Saxofonist Sander Loog, Miklos Furst, percussionist Edson Gomes, DragQueens, zangeres Meike van der Veer en masseurs op de dansvloer. De feesten zijn laagdrempelig, betaalbaar en meestal in de voorverkoop uitverkocht. Verzoekjes zijn welkom en worden vaak gedraaid. Waar je alleen heen kunt gaan, als single of als groepje.