11 & 12

Mei

Geheime Liefde

ONTDEK * FEEST * DANS * GENIET

Psst… ontrafel jij alle geheimen van het fort? 

Geheime Liefde begeleidt ons opnieuw richting muzikale virtuozen, prikkelt de verbeelding en doet ons verlangen naar al het moois de lente te bieden heeft. Wat de invulling van het festivalavontuur gaat zijn, blijft een mysterie… Wel kunnen we je alvast verklappen dat de oude bunkers, verlaten tunnels en verstopte grasveldjes van Fort bij Vechten het decor is waar nieuw muzikaal talent de ruimte krijgt om ontdekt te worden en waar gevestigde namen doen genieten.

13

Juli

33 Plus party

Het leukste feest voor 30’ers, 40’ers en 50’ers

Op zaterdag 13 juli komt de 33Plus XL-Party weer voor een  feest op Fort bij Vechten. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.33plusparty.nl.

21

September

33 Plus party

Het leukste dansfeest voor 30’ers, 40’ers en 50’ers

Op zaterdag 21 september is de 33PlusXLParty weer voor een groot feest op Fort bij Vechten. Kom de zomer afsluiten op deze zomerse party. Met Uptempo Beats in Barak Z en in de Reversezaal de danshits door de jaren heen op twee dansvloeren.

Bestel je tickets op tijd, meestal zijn de tickets ruim van te voren uitverkocht. Tickets zijn vanaf 10 euro ticketfee. Te koop via www.33plusparty.nl en rechtstreeks via deze link.

5

Oktober

HRFST festival

Diepe bassen & donkere bossen

Verwelkom het meest kleurrijke seizoen onder het genot van knisperende haardvuren, de heerlijkste speciaal bieren en het fijnste gezelschap!

Terwijl de nazomer zon langzaam onder gaat tussen de bunkers van Fort bij Vechten, warmen we op in ’t Jagershuis met de fijnste tech house, begeven we ons naar ’t Vossenhol voor stevige techno of kruipen we door de Paddenstoelengrot op weg naar een flinke portie disco&funk.

12 & 13 

Oktober

Vormgevers in Hout

Houtexpositie weekend

Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be- of verwerken presenteren hun werk. Je kunt er heerlijk dolen door de booggangen van de kazerne of wandelen over het terrein.

Let op: het fortterrein is dit weekend alleen toegankelijk na betaling van entree.

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019
Van 11.00 tot 17.00 uur

Toegang Expositie Houtfort (Vormgevers in Hout), fortterrein en Waterliniemuseum:
Volwassenen € 12,50
Kinderen tot 12 jaar € 6,00
Vrienden van Fort bij Vechten € 6,25
Museumjaarkaart niet geldig dit weekend i.v.m. evenement Houtfort

Parkeren
Motorvoertuigen € 4,00  – alleen contact en liefst gepast betalen
Fiets gratis

Het kan erg druk zijn. Volg ten allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars en parkeerwachters op.

19

Oktober

Utrechtse Waterlinie wandeltocht

Uniek wandelevenement

Op zaterdag 19 oktober 2019 gaat de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht van start.

Een uniek wandelevenement langs Nederlands historisch erfgoed met fraaie forten en groen landschap. Je start in de middag en finisht in de avond. Vanaf Utrecht Centraal Station loop je langs de Vecht de stad uit en leidt de route je door het waterlinielandschap. Je loopt langs 14 Utrechtse forten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die genomineerd is voor UNESCO werelderfgoed. Een van Nederlands best bewaarde geheimen!

Klik hier voor meer informatie.

26 

Oktober

Nacht van de Nacht

Ontdek de nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober 2019.

Fort bij Vechten doet hier uiteraard ook weer aan mee!

Kijk voor meer informatie op: www.nachtvandenacht.nl.