Fort bij Vechten
Bijzondere locatie voor evenementen, unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur
Arrangementen op maat
Stel een passend programma samen dat aan jouw wensen en doelstellingen voldoet
Trouwen op het fort
Romantisch decor voor jullie bruiloft

Over Fort bij Vechten

Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870 om Utrecht te beschermen. De aanleg van de forten rondom Utrecht vond plaats tussen 1815 en 1826. De draagwijdte van het geschut nam halverwege de 19e eeuw snel toe en het bleek dat de forten (de Klop, de Gagel, Blauwkapel, Biltstraat, de Lunetten) te dicht bij Utrecht lagen. Vanaf 1867 werd daarom een tweede linie van forten bij Utrecht aangelegd. Fort bij Vechten is onderdeel van deze linie. Mobilisatie van het fort was er in 1870, 1914-1918 en 1939-1940, maar bij oorlogshandelingen is dit fort echter nooit betrokken geweest.

Het fort biedt een unieke combinatie van cultuur en natuur. De sfeervol gerestaureerde ruimtes en de prachtige natuur bieden een bijzonder decor voor evenementen.

Toegang

Het fortterrein is vrij toegankelijk van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor parkeren, rondleidingen en de tentoonstellingen van het Waterliniemuseum betaalt u entree.

Let op: controleer onze agenda voor evenementen. Op enkele dagen in het jaar is het fort beperkt toegankelijk en/of het Waterliniemuseum gesloten. Controleer hier wanneer het Waterliniemuseum gesloten is.

Arrangementen

Op het fort kunnen uw gasten genieten van een heerlijk hapje en drankje. We bieden diverse borrel- en dinerarrangementen op maat voor uw evenement.

Fortactiviteiten

Wilt u uw gasten iets extra’s bieden voor een onvergetelijke dag? Denk dan eens aan onze fortactiviteiten. We hebben voor ieder wat wils, van actief tot creatief.