Waterlinie museum

Het Waterliniemuseum is gevestigd op Fort bij Vechten, één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op deze unieke plek, op de grens van de Romeinse Limes en in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, komen cultuur en natuur samen. Ontdek door interactieve presentaties, persoonlijke verhalen, digitale media en leuke activiteiten het verhaal van water als bondgenoot én kracht.

Ontdek het museum!

WATERLINIE MUSEUM

Tentoonstellingen

Het hele jaar door worden er in het Waterliniemuseum tentoonstellingen georganiseerd rondom thema’s als oorlog, geschiedenis, forten, water en natuur. Elke zomer is er een speciale kindertentoonstelling. Benieuwd welke tentoonstellingen er op dit moment zijn? Neem hier een kijkje!

De tentoonstellingen

WATERLINIE MUSEUM

Rondleidingen

Door middel van verschillende rondleidingen ontdek je het verhaal en de geschiedenis van de waterlinies en het fort! De gidsen nemen je en je gezelschap mee naar alle verborgen plekken en vertellen je alles wat je moet weten. Van een rondleiding over het fort tot een rondleiding bij Castellum Factio of een achitectuurrondleiding.

Alle rondleidingen
“Interessant en leerzaam. Onze gids was ervaren en deskundig. Museum binnen maakt waterlinies in Nederland inzichtelijker en levendig. Het buitenterrein is groot en het museum is ook zeer geschikt voor kinderen. “

LYDIA

WATERLINIE MUSEUM

Leuk voor kinderen

Het Waterliniemuseum is zeker niet alleen leuk voor volwassenen! Laat je kinderen genieten van de interactieve elementen in het museum, de tentoonstellingen Sterk Water en de Romeinententoonstelling bezoeken, een stoere virtuele parachutesprong maken of de vijand verslaan door zelf de waterlinie in te zetten op de speltafel.

Bekijk meer

WATERLINIE MUSEUM

Onderwijs

Het museum en het fort bieden een rijke leeromgeving waar kinderen ontdekkend kennis kunnen maken met de waterlinie en alles wat hiermee te maken heeft. Het museum biedt o.a. interessante en interactieve lesprogramma’s over de romeinen, de waterlinie en de Eerste Wereldoorlog. Ook is het mogelijk om de educatiemedewerkers naar school te laten komen voor een voorbereidende les.

Meer informatie

WATERLINIE MUSEUM

Zakelijk

Het Waterliniemuseum leent zich zeer goed voor zakelijke bijeenkomensten en evenementen. Het Auditorium in het museum biedt plaats aan 160 personen en is voorzien van alle gemakken voor audio en video. Ook biedt het museum ruimtes voor kleinere groepen en is er altijd de mogelijkheid om een zakelijke bijeenkomst te combineren met een bezoek aan het museum, een rondleiding over het fort of een lunch-, borrel- of dinerarrangement.

Zakelijke mogelijkheden

WATERLINIE MUSEUM

Bezoek

Het Waterliniemuseum is van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek en rondleidingen. Tijdens de schoolvakanties kan het museum ook op maandag worden bezocht. Plan je bezoek en ontdek de geschiedenis en interessante verhalen over de waterlinies en Fort bij Vechten. Alle prijzen en opties vind je hier!

Bezoek het museum!