Een oase van rust dichtbij de stad

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime (2012) en Xavier (2014).

Het is al even geleden dat ik Fort bij Vechten bezocht. Toen zonder kinderen, nu zijn we met z’n viertjes op een zaterdagochtend na de zwemles vertrokken om lekker te gaan lunchen op het fort. BHG heeft onlangs de brasserie overgenomen en heeft ons uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

We parkeren de auto op de parkeerplaats die je vanaf de snelweg bij Bunnik vast wel eens hebt zien liggen, een startplek voor een tour met lelijke eendjes. Na de parkeerplaats lopen we over het wandelpad richting de ingang van het fort. Via een loopbrug steken we de fortgracht over, tussen 2 muren door en vervolgens hoor je de snelweg totaal niet meer. We besluiten eerst te gaan lunchen en vervolgens het fort te ontdekken.

Vernieuwde brasserie
De brasserie zit in Barak X, het terras ervoor staat al klaar en er zijn al mensen druk bezig met het klaarzetten van een bruiloft. Want op het fort zijn veel ruimtes beschikbaar voor een feestje. Wij gaan ook buiten zitten, want het is lekker weer!

Binnen zijn ook aantal tafeltjes en het ziet er hip en knus uit. Wij gaan voor een vroege lunch met kroketten en een heerlijk broodje Tartufo. De kinderen zien de appelcrumble met slagroom op de kaart staan en ach het is weekend, dus taart als lunch! 😊 Maar lang stil zitten willen ze eigenlijk niet, het fort nodigt uit tot ontdekken! Aansluitend aan het terras is een klimrek, maar dit is helaas nog niet helemaal af. Tosti’s staan niet op de kaart, maar zijn er trouwens wel! Het terras is open voor koffie, lunch en borrel en je kunt het fort gewoon gratis op. Enkel voor het Waterliniemuseum moet toegang betaald worden.

Lees hier het artikel verder

Foto is gemaakt door: Lisanne Davids

Op de hoogte blijven over Fort bij Vechten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief