Organisatie Fort bij Vechten

Sinds 1 januari 2012 is Nieuwland de exploitant van Fort bij Vechten. Nieuwland is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het fort en alle commerciële en culturele activiteiten die hierop plaatsvinden:

  • Evenementenlocatie Fort bij Vechten voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en feesten
  • Waterliniemuseum Fort bij Vechten
  • Stichting Werk aan de Linie voor onderhoud en beheer van het fort, dagbesteding en re-integratie

Fort bij Vechten is een sociale onderneming waarbij professionals en vrijwilligers worden ondersteund door mensen met een re-integratie achtergrond of zorgindicatie.

Staatsbosbeheer

De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een oase van rust, dichtbij de stad. Samen met het linielandschap vormen ze ons rijke verleden met water als bondgenoot. Een lint van 85 kilometer dwars door Nederland waar geschiedenis, cultuur én natuur perfect samen komen. Als eigenaar van een groot aantal forten en natuurgebieden in het linielandschap, waaronder Fort bij Vechten, werkt Staatsbosbeheer samen met maatschappelijke organisaties, overheden en ondernemers om gebruiks- en belevingsmogelijkheden te ontwikkelen die bijdragen aan het behoud en de bescherming van dit militaire erfgoed. Zo houden we de hele waterlinie springlevend als uniek erfgoedlandschap van wereldklasse waar we trots op zijn.